Funksionari i lartë i LSDM-së Zamir Mehmeti, ka reaguar ashpër për vendosjen e tabelave edhe në gjuhën shqipe. Pas inspektimit të zv/kryeministrit Osmani ku i jep urdhër drejtorit maqedonas qe tabelen ta bëjë edhe në gjuhën shqipe, sot kanë reaguar shumë media maqedonase dhe shqiptari i LSDM-së Mehmeti.

Ndryshe edhe pse kryeministri Zoran Zaev erdhi në pushtet duke i mashtruar shqiptarët për të drejtat e tyre partisë së tij dhe funsionarve të lartë shqiptarë ju pengon gjuha shqipe zyrtare ne institucionet shtetërore.