Category: Kulturë
Kulturë 10:37

Fillon ndërtimi i qytetit të borës në Kodër të diellit

Për herë 42-të, prej sot e deri më datën 24 të këtij muaji në Kodër të diellit do të mbahet manifestimit tradicional për fëmijë “Qyteti i borës – 2019”, ku do të marrin pjesë nxënës të shkollave fillore nga Shkupi, Kumanova, Vinica dhe Tetova. Siç informoi organizuesi i manifestimit...

Kulturë 10:23

Maqedonia firmos marrëveshje me Bullgarinë për bashkëpunim në fushën e kulturës (FOTO)

Ministri i Kulturës i Republikës së Maqedonisë, Asaf Ademi, sot qëndroi në vizitë pune njëditore në Republikën e Bullgarisë si pjesë e delegacionit zyrtar të udhëhequr nga Kryetari i Qeverisë së Republikës së Maqedonisë, Zoran Zaev, në të cilin ishte edhe Sekretari  Shtetëror i...

Kulturë 13:53

Qyteti i Shkupit i publikoi projektet e mbështetura nga kultura për vitin 2019

Janë përzgjedhur fituesit nga Konkursi për financimin e manifestimeve, projekteve dhe krijimtarisë në kulturë për vitin 2019, që Qyteti i Shkupit e publikoi më 15 tetor të vitit 2018. Qyteti i Shkupit i kumtoi projektet e mbështetura, të përzgjedhura nga 411 aplikacione të arritura. Janë...

Kulturë 15:32

Autorët e huaj, më të lexuarit në Kosovë – Kadareja më i preferuari ndër shqiptarë

Mathias Enard, Meik Wiking dhe Paulo Coelho ishin tre autorët e huaj më të lexuar nga kosovarët gjatë vitit 2018, me veprat “Busull”, “Hygge” dhe “Alkimisti”. Ndërsa nga autorët shqiptarë më i kërkuari vazhdon të jetë Ismail Kadare, me veprën “Kur sunduesit grinden”. Kjo...

Kulturë 10:53

Simfonia e nëntë e Betovenit në koncertin e Filarmonisë

“Luftë, shpresë, fitore” është titulli i koncertit të sontëm simfonik i Filarmonisë të Maqedonisë, në të cilin për herë të parë në Maqedoni do të jetë mysafir dirigjenti i njohur austriak Gustav Kun. Nën shkopin e Kun, i cili është themelues dhe drejtor skenik i Festivalit të...

Kulturë 11:31

Ministri i Kulturës, Asaf Ademi, sot ka zhvilluar takim pune me udhëheqësinë dhe anëtarët e Ansamblit folklorik “Vapcarov”

Në këtë takim, ministrit të Kulturës, Ademi iu nda mirënjohje për përkrahjen që Ministria e Kulturës ia jep këtij ansambli me renome. Në këtë takim, ndër të tjera, u bisedua edhe për aktivitetet e deritanishme të këtij ansambli, që ndër vite është promotor dhe firmues i muzikës...