Category: Shkup
Shkup 16.11.19 | 12:03

Shkup, marsh tolerance për të drejtat e njeriut

Marsh i tolerancës do të mbahet sot në Shkup në organizim të Komitetit të Helsinkit për të drejta të njeriut, ndërsa me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Tolerancës. Marshi do të fillojë në mesditë në Muzeun e Qytetit të Shkupit, përmes rrugës “Maqedonia” deri në pikën përfundimtare...

Shkup 13.11.19 | 07:47

Shkup, 11 aksidente me 11 të lënduar

Gjatë ditës së djkeshme janë lënduar 11 persona në 11 aksidente që kanë ndodhur në Shkup. Sipas SPB Shkup, janë gjobitur nëntë shoferë që kanë tejkaluar shpejtësinë ndërsa nga komunikacioni janë përjashtuar 15 persona që kanë vozitur pa leje vozitje dhe dyu shoferë në ndikimin...

Shkup 12.11.19 | 08:28

Shkup, 11 të lënduar në nëntë aksidente

Njëmbëdhjetë persona kanë marrë lëndime të lehta trupore në nëntë aksidentet e shkaktuara që kanë ndodhur gjatë ditë së djeshme në Shkup. Siç njoftojnë nga SPB, policia nga komunikacioni ka përjashtuar 16 shoferë që kanë tejkaluar shpejtësinë, 11 shoferë që kanë qenë nën...

Shkup 10.11.19 | 13:37

Vjedhje dhe të shtëna në Bit Pazar

Në SPB Shkup dje në mbrëmje rreth orës 20:00, është denoncuar vjedhje në rrugën ‘192’ në Bit Pazar ndërsa gjatë vjedhjes ka pasur edhe të shtëna ku një 42 vjeçar ka mbetur i plagosur. Siç njoftojnë nga MPB, i lënduari është bartur në spital ku i është dhënë ndihma mjekësore...

Shkup 08.11.19 | 08:00

Një person rëndë i lënduar, 15 aksidente trafiku në Shkup

Ngasësi i një motoçiklete është lënduar rëndë në një nga gjithsej 15 aksidente që kanë ndodhur dje në rajonin e SPB Shkup. Në gjashtë aksidente me lëndime më të lehta kanë kaluar shtatë persona, ndërsa në tetë aksidente është shkaktuar vetëm dëm material. Nga SPB Shkup informojnë...

Shkup 07.11.19 | 12:19

“Uji për pije në Shkup është i sigurt dhe cilësor”

Uji nga sistemi i ujësjellësit në Shkup është i sigurt dhe mikrobiologjikisht në rregull. Nga Ndërmarrja Publike “Ujësjellësi dhe Kanalizimi”, informojnë se janë analizuar 183 mostra fizike-kimike dhe 183 mostra për analiza mikrobiologjike të ujit për pije nga 39 vende në Shkup. Kontrolli...

Shkup 07.11.19 | 08:05

Pa energji elektrike nesër disa pjesë të Çuçer Sandevës, Sarajit, Butelit, Zelenikovës dhe Studeniçanit

Për shkak të punëve teknike në elektro rrjetin distribuiv, nesër pa energji elektrike do të mbesin një pjesë e komunave Çuçer Sandevo, Saraj, Butel, Zelenikovë dhe Studeniçan. Siç kumtoi QRMK-Shkup, nesër pa energji elektrike nga ora 09:00 deri në orën 14:00 do të mbesin një pjesë...

Shkup 06.11.19 | 10:43

Burgu i “Shuto Orizares” do të ngrohet me gaz

Burgu i Shuto Orizares do të gazifikohet si një nga masat e qeverisë për uljen e ndotjes së ajrit. Për këtë qëllim, Qeveria sot grumbulloi fonde për të zëvendësuar sistemet ekzistuese të ngrohjes jo-ekologjike në ndërtesat administrative dhe në pronësi të tjera shtetërore në qytetet...

Shkup 05.11.19 | 13:31

Regjistrohet një rast me fruth në Shkup, fëmija s’ka qenë i vaksinuar

Gjatë periudhës prej 19 tetor deri 1 nëntor është regjistruar një rasti me fruth. Siç njoftojnë nga Instituti për Shëndet Publik, bëhet fjalë për fëmijë të pavaksinuar nga grupi prej 1-4 vjet, nga Shkupi, njofton Telegrafi Maqedoni. Deri 1 nëntor, numri në total i rasteve të...

Shkup 05.11.19 | 10:55

Ë Shkup, 12 të lënduar në 17 aksidente trafiku

Dymbëdhjetë persona kanë marrë lëndime më të lehta në nëntë nga gjithsej 17 aksidente që kanë ndodhur gjatë ditës së djeshme në rajonin e Shkupit. Në tetë aksidente është shkaktuar dëm material. Nga MPB-ja informuan se dje policia rrugore ka zbuluar dhe ka përjashtuar nga komunikacioni...

Shkup 01.11.19 | 12:00

Regjim i posaçëm i komunikacionit në Shkup

Në Shkup sot nga ora 13:00 do të vendoset regjim i posaçëm i komunikacionit për shkak të marshit protestues të paralajmëruar, që do të fillojë nga parku i Çairit. “Sot me fillim në orën 13:00 është paralajmëruar marsh protestues, i cili do të fillojë nga parku në Çair, vazhdon...

Shkup 30.10.19 | 13:36

Pa energjie elektrike nesër disa pjesë të komunave të Shkupit

Pa energji elektrike nesër në kohë të caktuara të ditës do të mbeten banorët e disa pjesëve të komunave Kisella Vodë, Karposh, Sopishte dhe Gjorçe Petrov, informojnë nga “EVN Maqedoni” SHA. Ndërprerja e furnizimit me energji elektrike do të jetë për shkak të problemeve teknike në...

Shkup 30.10.19 | 10:27

Shkup, 14 aksidente gjatë ditës së djeshme

Një shofer ka marrë lëndime të rënda trupore ndërsa nëntë persona tjerë kanë marrë lëndime të lehta në 14 aksidentet që kanë ndodhur gjatë ditës së djeshme në Shkup dhe rrethinë. Nga komunikacioni, sipas SPB SHKUP, janë përjashtuar 22 shoferë që kanë tejkaluar shpejtësinë,...

Shkup 25.10.19 | 10:59

Në Gostivar dhe Kërçovë mbi 400 punëtore seksuale

Mbi 400 femra nga vendi dhe shtete fqinje, që ofrojnë shërbime seksuale, veprojnë në rajonin e Gostivarit dhe Kërçovës. Kjo është shifra zyrtare që posedon Organizata Joqeveritare “Help” me seli në Gostivar. Nga kjo zyrë thonë se mbi 70 për qind e femrave që e ushtrojnë këtë veprimtari...

Shkup 25.10.19 | 10:54

Nëntë të lënduar në 15 aksidente në Shkup

Nëntë persona kanë marrë lëndime të lehta trupore në nëntë nga gjithsej 15 aksidente që kanë ndodhur gjatë ditës së kaluar në rajonin e SPB Shkup. Në gjashtë aksidente është shkaktuar dëm material. Nga SPB Shkup informojnë se dje policia e trafikut ka zbuluar dhe përjashtuar nga...

Shkup 22.10.19 | 10:50

Shkup, 13 persona të lënduar në 21 aksidente trafiku

Një shofer i mopedit është lënduar rëndë në një prej gjithsej 21 aksidenteve që kishin ndodhur gjatë ditës së kaluar. Në nëntë aksidente lëndime të lehta kanë marrë 12 persona, ndërsa në 11 ishin shkaktuar dëme materiale. Nga SPB Shkup informojnë se dje policia e trafikut ka sanksionuar...

Shkup 21.10.19 | 11:09

Do të hapet tender i ri për dy kilometrat e parë të rrugës Shkup-Bllacë

Sot pritet të hapet tender i ri për 2 kilometrat e parë të autostradës Shkup-Bllacë, njofton gazeta Koha. Ky është tenderi i dytë që hapet brenda dy-tre muajve, ndërsa në të parin ishte paraqitur vetëm një kompani, por që çmimin e kishte caktuar më shumë se sa ishte paraparë nga ndërmarrja...

Shkup 21.10.19 | 10:33

Katër persona janë lënduar rëndë në aksidente në Shkup

Dy shoferë, një bashkudhëtar dhe një këmbësor ishin lënduar rëndë në katër prej gjithsej 30 aksidenteve që fundjavën e kaluar ndodhën në rajonin e SPB Shkup. Në 16 aksidente më lehtë ishin lënduar 24 persona, ndërsa në 10 ishte shkaktuar dëm material. Nga SPB Shkup informojnë se...

Shkup 17.10.19 | 13:14

Arrestohet një shtetas shqiptar në Bllacë, kërkohej nga Interpoli

Dje në vendkalimin kufitar “Bllacë” është arrestuar një shtetas i Shqipërisë për shkak se kërkohej nga Interpoli. “Dje në orën 10:00 në vendkalimin kufitar “Bllacë”, policia ka arrestuar M.E. (24) nga Shqipëria, sepse gjatë kontrollit është konstatuar se gjendet në listën...

Shkup 17.10.19 | 09:34

Shkup, 11 persona të lënduar në nëntë aksidente trafiku

Një vozitës i motoçikletës dhe një bashkudhëtar i motoçikletës kanë marrë lëndime të rënda trupore, ndërsa nëntë persona kanë kaluar me lëndime më të lehta në gjashtë nga gjithsej nëntë fatkeqësi komunikacioni që ndodhën gjatë 24 orëve të fundit në rajonin e Qytetit të...

Повеќе