Kur nisni këtë aventurë ka pak emocione. Është ndeshja e parë e një udhëtimi të gjatë, entuziazëm po, por me këmbët në tokë “. Këto janë fjalët e para të Leonardo Bonucci, protagonist në fitoren e Italisë kundër Turqisë në ndeshjen hapëse të Euro2020.

“Duhet të jemi të vetëdijshëm se mund të luajmë ndaj kujtdo. Me tifozët përreth është një sport tjetër, të ndihmojnë shumë me zemër”.

“Kjo do të thotë se skuadra po punon shkëlqyeshëm. Kur shënoni shumë gola do të thotë që ekipi punon në mënyrë të përkryer dhe kur vuajnë është për shkak se ekipi bën një lloj tjetër pune.”

Çfarë ju ka emocionuar më shumë?

” Tifozët në stadiume. Nuk kishte tifozë. Frymëmarrja e kësaj adrenaline është e bukur, ne jetojmë dhe luajmë për këto emocione. Shpresojmë t’u japim shumë italianëve që, si e gjithë bota, kanë vuajtur. Ka një dritë në fundi i tunelit.dhe ne duhet ta ndezim atë gjithnjë e më shumë “