Përbërësit

Brumë pice

Salcë domateje

1 patëllxhan

1 kungull jeshil

1 domate e vogël

1/4 spec jeshil

1/4 spec i kuq

4 kërpudha Champignon

Disa gjethe borziloku

Disa gjethe majdanozi

2 gjethe sallatë jeshile

2 lugë gjellë vaj të aromatizuar

Udhëzimet

1.Hapim brumin e picës në një tavë me madhësi 30×40 cm dhe e pjekim në furrë për 5 minuta në temperaturën 200 gradë.

2.Ndërkohë marinojmë të gjitha perimet e prera në feta me vajin e aromatizuar dhe me pak kripë.

3.Vendosim në zjarr një tigan skare, presim sa të nxehet mirë dhe më pas kalojmë në të perimet për pak sekonda.

4.Hapim salcën e domates mbi brumin e picës, dhe vazhdojmë shtrojmë perimet e marinuara.

5.Shtojmë gjethet e borzilokut, majdanozit dhe sallatën e grirë.

6.E pjekim picën për 10 minuta në temperaturën 180 gradë.