Perberesit:

(Përbërësit e kësaj recete janë për katër persona)

4 kokrra vezë

4 lugë gjelle qumësht

Vaj ulliri

2-3 lugë gjelle gjizë

kripë

piper

rigon

Përgatitja:

Si fillim ndani të verdhat dhe të bardhat e vezëve veçmas.

Rrihni në një tas të bardhat e vezëve derisa masa të nisë të shtojë pak volumin e saj.

Shtoni aty të verdhat e vezëve, vijoni t’i rrihni, shtoni kripën dhe piperin dhe rrihini derisa të njëtrajtësohen.

Vendosni një tigan në zjarr, shtoni aty vaj ulliri dhe sapo të nxehet shtroni masën e vezës së rrahur.

Përhapeni njëtrajtësisht në të gjithë sipërfaqen e tiganit dhe rrotullojeni tiganin herës duke e mbajtur kapakun mbyllur.

Shtoni gjizën mbi sipërfaqen e vezës dhe përmes një spatula kuzhine omletën kthejeni në dysh ose në formën e rolesë.

Por nëse preferoni mund të mos e përthyeni dhe ta lini  thjeshtë të shtrirë duke e lënë për 2 minuta me kapak të mbyllur në zjarr.

Mbajtja e tiganit me kapak gjatë përgatitjes së omletës ndihmon që ajo të piqet edhe nga pjesa e sipërme.