Dëshmi të reja të personave që vuajtën në ish Kampin e Internimit në Tepelenë hodhën dritë mbi krimet e komunizmit në Shqipëri.

Familjarët shpresojnë se informacionet më të fundit nga banorët e kësaj zone do të ndihmojnë në gjetjen e varreve për dhjetëra të zhdukur.

Kampi i Tepelenës ishte nga më famëkeqët e diktaturës komuniste ku humbën jetën mbi 500 persona mes të cilëve 300 fëmijë.

Zëri i Amerikës ndoqi aktivitetet në Tepelenë që u zhvilluan edhe në kuadër të Ditës Ndërkombëtare të Viktimave të Stalinizmit dhe Nazizmit.

70 vjetori i fillimit të Kampit famëkeq te diktaturës në Tepelenë

Dëshmi të reja të personave që vuajtën në ish Kampin e Interrnimit në Tepelenë hodhën dritë sot mbi krimet e komunizmit në Shqipëri. Korespondenti i Zërit të Amerikës Raimond Kola ndoqi sot aktivitetet në Tepelenë që u zhvilluan edhe në kuadër të Ditës Ndërkombëtare të Viktimave të StalinizmitOriginally published at – https://www.zeriamerikes.com/a/5054445.html

Gepostet von VOA – Zëri i Amerikës am Freitag, 23. August 2019