Wednesday, 18 July 2018 | Lajme: 50

Maqedoni

tamara-1

7 vjet e gjysmë burg për gjyshin e Tamarës që tentoi a vrasë Todorovin

Gjykatësja Sofija Llalliçiq i shqiptoi 7 vite e gjysmë burg gjyshit të Tamarës i cili pas vdekjes së mbesës së tij, pasi Ministria e Shëndetësisë nuk i kishte miratuar mjekimin jashtë vendit, kishte tentuar ta vrasë ministrin e...
134330412

Gjykimi për “Trajektoren” vazhdon më 4 shtator

Me dëgjimin e rreth 20 bisedave nga bombat e ashtuquajtura, të propozuara si dëshmi, seanca për rastin e PSP-së “Trajektorja” do të vazhdojë më 4 shtator të vitit 2018. Deri më tani janë dëgjuar rreth 300 biseda, ndërsa...
36994378_1778872815482578_3617931500684574720_n

Kështu uron Ali Ahmeti qytetarët marrjen e ftesës për anëtarësim në NATO

Kam kënaqësinë e veçantë që të uroj të gjithë qytetarët e Republikës së Maqedonisë për marrjen e ftesës për anëtarësim në NATO që paraqet arritje të madhe dhe jashtëzakonisht të rëndësishme për të ardhmën e sigurt...
konference_1531392621-210600

Maqedoni: Nevojitet kontroll financiar i partive politike për të parandaluar korrupsionin

Rregullativa ligjore për financimin e partive politike është cilësore dhe e mirë. Problem është transparenca dhe kontrolli i procesit. Për përmirësimin e situatave është i nevojshëm përforcimi i kontrollit përmes krijimit të...
fzo-520x346_2014113152252

Nësë shkoni në pushim në lëto shtete duhet ta lexoni këtë informatë

Nëse vendosni të kaloni pushoni në Gjermani, Austri, Turqi, Kroaci, Slloveni, Serbi, Mal të Zi, Bosnjë, Çeki, Itali, Belgjikë, Bullhari, Holandë, Francë, Luksemburg, Sllovaki dhe Shqipëri mirë është ta dini këtë informacion. Për...
134356907

Komuna e Kërçovës shpalli thirrje publike për financimin e projekteve kulturore

Komuna e Kërçovës shpalli thirrje publike për financimin e projekteve dhe aktiviteteve nga sfera e kulturës. Do të financohen manifestimet kulturore, organizim i festivaleve, shënimi i ngjarjeve jubilare dhe data të rëndësishme si...
134356777

Zaev: Ju ftoj së bashku ta festojmë ftesën për në NATO më 14 korrik në 15 qytete të Maqedonisë

Kryeministri Zoran Zaev sot në mëngjes, duke arritur në ditën e dytë të Samitit të NATO-s, i ftoi qytetarët e Maqedonisë më 14 korrik në festë të përbashkët në 15 qytete nëpër vend për ta festuar ftesën për në NATO si një...
134356647

Shekerinska me 18 kolegë nga NATO nënshkroi Memorandum për mirëkuptim

Ministrja е Мbrojtjes, Radmilla Shekerinska sot në selinë e NATO-s në Bruksel, nënshkroi Memorandum për mirëkuptim me të cilin Maqedonia i bashkëngjitet iniciativës “Smart Difens” për municion për luftë tokësore. Siç...
kammenos_1531385973-8062258

Kamenos: Marrëveshja e Prespës nuk do të implementohet kurrë

Partneri i koalicionit në Qeverinë greke, Panos Kamenos, nuk heq dorë nga qëndrimi i tij se Maqedonia nuk do të jetë anëtare e NATO-s, ndërsa Marrëveshja e Prespës nuk do të implementohet. Sipas agjencisë së lajmeve greke ANA-MPA,...
josiv-750x430

Josifovski: Ngrohja gjeotermale mund të jetë edhe ardhmëria jonë energjetike

Maqedonia, sipas konstruksionit të saj gjeologjik në terren dhe klimës, si dhe nevojat vjetore të energjisë për ngrohje dhe ftohje me nevoja përafërsisht të barabarta të energjisë sezonale paraqet rajon ideal për aplikimin e sistemeve...