Numri i viktimave dhe të të infektuarve nga Covid-19 vijon të rritet ndjeshëm në të gjithë botën.

Sipas wordometers.info numri i viktimave ka shkuar në 21,577 dhe ai i të infektuarve në 479,915.

Ndërkohë numri i pacientëve të shëruar ka shkuar në 115,798.

Italia është bërë vendi më i prekur nga koronavirusi. Në vend tashmë janë shënuar 7,503 viktima dhe 74,386 të infektuar.

Zonat më të prekura janë Lombardia dhe Veneto, por jo vetëm.

Edhe në Spanjë situata paraqitet e rëndë, duke tejkaluar Kinën për numrin e vdekjeve. Numri total i viktimave ka shkuar në 3,647 dhe i të infektuarve në 49,515.

Kina ka pasur ulje te rasteve me Covid-19. Deri më tani janë regjistruar 3,287 viktima dhe 81,285 të infektuar.

Rritje ka patur edhe në SHBA me 1,306 viktima dhe 68,573 të infektuar. Senati miratoi paketën 2 trilion dollarë për shpëtimin e ekonomisë.

Numri i viktimave nga Covid-19 është më i lartë se ai i sindromës së rëndë të frymëmarrjes akute SARS që shpërtheu në vitet 2002-2003, i cili besohet se ka vrarë 774 persona dhe infektoi 8,100 njerëz në Kinë dhe Hong Kong.

Ndërkohë Covid-19 ka prekur edhe Shqipërinë ka janë regjistruar 6 viktima dhe 174 të infektuar.