Këshilli Evropian mblodhi Ministrat e Jashtëm të vendeve të Bashkimit Evropian në Bruksel ku u diskutuan disa çështje që shqetësojnë bllokun.

Klima, financat si dhe situata e zgjerimit dhe politika e pranimit ishte pjesë e diskutimeve dhe debateve.

Këshilli diskutoi rreth zgjerimit dhe përpjekjeve të vendeve aspirante për të plotësuar kushtet.