Huaja e re e Qeverisë përmes eurobondit prej 700 milion euro, sipas VMRO-DPMNE-së është veprim i papërgjegjshëm.

Sipas partisë së Mickoskit, huamarrjen e re do ta paguajnë qytetarët dhe atë, çdo familje nga 1500 euro. Sipas VMRO-DPMNE-së edhe këto para nuk do të përfundojnë tek ekonomia e vendit.