Gjatë periudhës prej 19 nëntorit deri më 6 dhjetor të këtij viti janë paraqitur dy raste të dyshimta me fruth, ku pas kontrolleve labarotorike është konstatuar se nuk ka të bëjë me fruth, informojnë nga Instituti për Shëndet Publik.

Dei më 3 dhjetor deri tek Instituti për Shëndet Publik kanë arritur 2.215 paraqitje me raste të fruthit. Numri i përgjithshëm është paraqitur prej dhjetorit të vitit 2018 deri më 6 dhjetor.

Sipas vendeve të paraqitjeve, rastet me fruth janë regjistruar në 24 qytete, ku për 100.000 kokë banorë më shumë janë regjistruar në Strugë 165.1 në 100.000 (112 raste), Kumanovë 162.6 në 100.000 banorë (232 raste) dhe Shkup 161.6 në 100.000 (998 raste ).

Sipas statusit të vaksinimit, 1.539 ose 85.5 përqind e të sëmurëve ishin të pavaksinuar.

Numri i përgjithshëm i të vaksinuarve me vaksina MRP deri në moshën 14-vjeçare arrinë në 44.497 persona.