Përbërësit

400 ml lëng shege
100 ml qumësht
50 gr niseshte
50 gr miell
200 gr sheqe

Përgatitja

Për të përgatitur këtë xhelatinë me lëng shege qërojmë shegët i bëjmë kokrra. Kokrrat i bëjmë lëng me anë të grirësi elektrik.

Është e rëndësishme që të ndajmë bërsitë nga lëngu.

Të gjithë përbërësit i hedhim në një enë dhe i trazojmë mirë me rrahësen e vezëve.

Enën e vendosim në zjarr të ngadalshëm.

Masën e trazojmë gjithë kohën që ajo të mos ngjitet në fund të enës.

Xhelatinë me lëng shege e lemë në zjarr 5-6 minuta pasi të marri valë.

Kremin e hedhim në tase të vegjël ose pjatë sipas dëshirës.

Pasi xhelatina ftohet shtojmë sipër disa kokrra shegë dhe e shijojmë