Një shkollë në qytetin verior të Lituanisë, Akmene, ndaloi telefonat celularë për shkak të shqetësimeve psikologjike dhe arsimore, raportuan mediat lokale të martën.

Gjimnazi Ventos në qytet u bë shkolla e parë në vend që vendosi ndalimin e përdorimit të telefonit nga nxënësit, të cilëve tani u kërkohet të vendosin telefonat e tyre në dollapët kur vijnë në shkollë dhe nuk mund t’i marrin ato derisa të shkojnë në shtëpi, vuri në dukje LRT-ja.

Duke komentuar mbi këtë çështje, Daiva Griciene, drejtoresha e shkollës, tha: “Ka një problem të madh që nxënësit të jenë të varur nga telefonat në klasë.”

Duke vërejtur gjithashtu, Augustas Kiudulas, një student në shkollë, theksoi se ndalimi i bëri studentët të komunikojnë më shumë me njëri-tjetrin.

Në këtë sfond, ekspertët paralajmërojnë se gjithnjë e më shumë nxënës po bëhen të varur emocionalisht nga telefonat e tyre inteligjentë dhe situata është përkeqësuar që nga pandemia COVID-19.

Një projektligj që rregullon përdorimin e telefonave celularë është debatuar në parlamentin lituanez. Megjithatë, asnjë politikë mbarëkombëtare që rregullon përdorimin e telefonave celularë në shkollë nuk është prezantuar deri më tani.

Një shkollë në qytetin verior të Lituanisë, Akmene, ndaloi telefonat celularë për shkak të shqetësimeve psikologjike dhe arsimore, raportuan mediat lokale të martën.

Gjimnazi Ventos në qytet u bë shkolla e parë në vend që vendosi ndalimin e përdorimit të telefonit nga nxënësit, të cilëve tani u kërkohet të vendosin telefonat e tyre në dollapët kur vijnë në shkollë dhe nuk mund t’i marrin ato derisa të shkojnë në shtëpi, vuri në dukje LRT-ja.

Duke komentuar mbi këtë çështje, Daiva Griciene, drejtoresha e shkollës, tha: “Ka një problem të madh që nxënësit të jenë të varur nga telefonat në klasë.

Duke vërejtur gjithashtu, Augustas Kiudulas, një student në shkollë, theksoi se ndalimi i bëri studentët të komunikojnë më shumë me njëri-tjetrin.

Në këtë sfond, ekspertët paralajmërojnë se gjithnjë e më shumë nxënës po bëhen të varur emocionalisht nga telefonat e tyre inteligjentë dhe situata është përkeqësuar që nga pandemia COVID-19.

Një projektligj që rregullon përdorimin e telefonave celularë është debatuar në parlamentin lituanez. Megjithatë, asnjë politikë mbarëkombëtare që rregullon përdorimin e telefonave celularë në shkollë nuk është prezantuar deri më tani.

AA