Nëse ndonjë pjesë e shoqërisë nuk ka moral, nuk ka kredibilitet për të folur, janë gjyqtarët, thotë profesori Visar Ademi në emisionin “Ora”.

Nëse kanë vendosur si gjykatë se kush është gazetar apo kush nuk është gazetar, duhet të formoni një bord dhe të vendosni se kush është gjyqtar dhe kush është i kualifikuar për të mos qenë gjyqtar. Për t’u kthyer me të njëjtën kartë. Ti psh kur bëjnë këtë lloj bordi, kjo zonja që ka marrë këtë vendim, është mirë të mos e kualifikosh si gjyqtare. Nëse ka ndonjë pjesë të shoqërisë që nuk ka moral, nuk ka kredibilitet për të folur, ata janë gjyqtarët që e shkatërruan këtë vend dhe këtë nuk e themi unë dhe ju, thuhet në Raportin e Priebe, të Komisionit Evropian, thotë qytetari edhe ai që vjedh qebap përfundon në burg dhe ky tjetri që ka vjedhur miliona bëhet ministër ose lirohet nga përgjegjësia. Ju duhet të krijoni bordin tuaj dhe të krijoni një dosje për gjyqtarët. Nuk mund të bëhesh gjykatës, nuk mund të bëhesh prokuror, nuk mund të bëhesh sepse nuk ke moral, nuk ke besueshmëri. Morali dhe besueshmëria duhet të përcaktohen nga ata që nuk kanë pasur përgjegjësi dhe për të cilët nuk ka asnjë provë për abuzim të kësaj shoqërie. Ata dhanë dëshmi dhe ju duhet t’i ktheni në natyrë: Gjithçka që thoni për ne, ne do ta bëjmë për ju, tha ai.