Qeveria e Maqedonisë bllokoi çmimet e prodhimeve bazë deri më 31 janar 2022

Ekonomi 04.12.2021 / 11:58

Qeveria enë mbledhjen e sotme mori vendim për bllokimin e çmimit të prodhimeve bazë si buka, sheqeri, mielli, vaji, qumështi me yndrë 2.8%, 3.2% dhe 3.5%, mishi, djathi dhe prodhimet tjera të qumështit.

Çmimet si më të larta konsiderohen çmimet e 1 dhjetorit 2021 në tregti me pakicë dhe shumicë.

Bllokimi içmimit deri më 31 janar 2022 do të mund të vazhdohet.

Kufizimi i çmimeve të prodhimeve primare në tregun e lirë vjen nga kriza shëndetësore dhe energjetike në botë.


Comments are closed for this post.

Të fundit