Me rastin e Ditës Botërore të Pastrimit, NP “Higjiena Komunale” nga Shkupi, do të filloj një aksion masiv për pastrimin e përgjithshëm të të gjitha komunave të Shkupit ditën e shtunë (21 Shtator).

Në kuadër të aksionit gjithashtu do të largohen edhe mbishkrimet me përmbajtje fyese që promovojnë gjuhën e urrejtjes, intolerancën fetare dhe etnike.

Fillimin i aksionit do ta hap drejtori i NP “Higjiena Komunale”, Abdusamed Shabani, kryetari i Bashkisë së Shkupit, Petre Shilegov dhe kryetari i komunës Qendër, Sasha Bogdanoviq.