Aleanca e Shqiptarëve e Zijadin Selës dhe Alternativa e Afrim Gashit reagojnë se BDI po abuzon me instrumentet e pushtetit, duke promovuar projekte gjatë zgjedhjeve.

“Kjo ndodhi sot, ku makineria e kompanisë që fitoi tenderin për ndërtimin e shkollës fillore në Reçicën e vogël, duke lënë përshtypjen se kanë filluar punimet për ndërtimin e shkollës fillore. Edhe pse kjo shkollë është premtuar nga BDI-ja për 20 vjet, ndërtimi nuk ka filluar kurrë, as ndërtimi nuk ka përfunduar. Turpi më i madh dhe më i pafalshmi është kur, vetëm dy javë para zgjedhjeve, BDI detyron kompanitë kontraktuese që fituan tenderin të paraditen në vendin e ndërtimit, gjoja se filluan punën ”, thuhet në reagim.

Të dy palët theksojnë se çdo veprim i tillë në fushatën zgjedhore ku burimet publike keqpërdoren për qëllime zgjedhore është vepër penale nga neni 353 i Kodit Penal.