Ministria e Punës dhe Politikës Sociale publikoi programin e ditëve të pushimit për vitin 2020.

Sipas Ligjit për festa (Gazeta Zyrtare e RMV-së numër 21/98 dhe 18/07) në vitin 2020 ditë pushimi janë:

Për të gjithë qytetarët e Maqedonisë së Veriut: 1 janari (e mërkurë), Viti i Ri, 7 janari (e martë), Krishtlindjet, 20 prilli (e hënë), Pashkët, dita e dytë e Pashkëve sipas kalendarit ortodoks, 1 maji (e premte), Dita e Punëtorëve, 24 maji (e diel), “Shën Kirili dhe Metodit” dhe Kurban Bajrami që poashtu është në këtë ditë ndërsa dita e pushimit do të jetë 25 maji, 2 gushti (e diel), Dita e Republikës, përkatësisht tre gushti është ditë pushimi, tetë shtatori (e martë), Dita e Pavarësisë, 11 tetori (e diel), Dita e kryengritjes popullore, përkatësisht 12 tetori do të jetë ditë pushimi, 23 tetori (e premte), Dita e Luftës Maqedonase Revolucionares, 8 dhjetori (e martë), Dita e “Shën Klimentit të Ohrit”, njofton Telegrafi Maqedoni.

Për qytetarët myslimanë ditët e pushimit do të jetë edhe dita e parë e Kurban Bajramit, për qytetarët ortodoksë 6 janari, 19 janari, 17 prilli 5 qershori dhe 28 gushti ndërsa për qytetarët që i përkasin fesë krishtere ditët e pushimit janë 13 prilli, 1 nëntori dhe 25 dhjetori.

Për shqiptarët 22 nëntori është poashtu ditë pushimi për shkak të Ditës së Alfabetit të Gjuhës Shqipe.