Kupa e Amerikës do të mbahet në Brazil, pasi ka marrë dritën jeshile nga Gjykata Supreme e këtij vendi.

Gjykata autorizoi mbajtjen e ngjarjes, megjithë mendimet e kundërta të përfaqësuesve të ndryshme dhe protagonistëve si disa lojtarë.

Pavarësisht infeksioneve të shumta nga COVID-19 në Brazil, Kupa e Amerikës fillon të dielën, me ndeshjen midis nikoqirëve dhe Venezuelës.