Një grua e cila ka udhëtuar me bashkëshortin e tij në Rome dyshohet për koronavirus. Te dy janë testuar mëngjesin e sotëm në Kliniken Infektive. Për burrin rezultatet janë negative, ndërsa gruas po i bëhen disa analiza plotësuese për te verifikuar rastin. Deri me sot numri i të prekurve ka shkuar Mbi 81,000 raste në kornize botërore.
në gjithsej 46 shtete të botes. Prej të cilave 20 shtete janë të Evropës. 97% te rasteve janë në Kine. Megjithatë autoritetet e vendit dhe botërore bëjnë thirrje për qetësi duke thënë se nuk ka vend për panik.