Komunikacioni në të gjitha rrugët shtetërore po zhvillohet pa pengesa dhe kryesisht nëpër rrugë të lagështa.

Intensiteti i trafikut në drejtimet rrugore jashtë mjediseve urbane është i matur. Në vendkalimet kufitare nuk ka pritje më të gjata për hyrje dhe dalje nga vendi, njoftojnë nga LAMM.

Nga LAMM rekomandojnë adaptim të shpejtësisë dhe respektim të sinjalistikës rrugore, posaçërisht nëpër lugina ku mund të ketë rrëshqitje të dheut.