Ministrja e Financave, Nina Angellovska tha se buxheti për vitin 20202 do të jetë buxhet real që do t’i prekë prioritetet dhe do t’i bart paratë e qytetarëve aty ku do të jepen rezultate më të mira.

Angellovska tha se të ardhurat do të jenë 222 miliardë e 300 milionë denarëose 3,6 miliardë euro, që është për 5,6% më shumë se këtë vit. Deficiti, sipas saj është projektuar për 2,3%.

Do të investohet në investime kapitale, rrugë dhe kanalizime. Paratë e aeroporti të Shtipit do të çohen për kanalizime dhe ujëra.