Brenda dy muajve, platforma “Financa të hapura” pati 203.605 shikime prej 19.000 përdoruesve, ku mesatarisht kanë qëndruar 7.07 minuta, tregojnë të dhënat e Ministrisë së Financave.

Më shumë hapje, përkatësisht 92 përqind janë nga vendi, dy përqind nga Shtetet e Bashkuara, një nga Gjermania dhe pesë përqind tjetër nga disa vende përfshirë Serbinë, Austrinë, Bullgarinë …

“Para dy muajve, ne hapëm Thesarin për inspektim nën syrin vigjilent të publikut. Qytetarët tani mund të gjurmojnë se ku shkon çdo qindarkë e thesarit. Transparenca mbetet përparësia jonë. Përveç “Open Finance”, së shpejti do të hapim edhe platformën e borxhit publik që do t’i lejojë publikut të gjurmojë borxhin, pra borxhin dhe disbursimet”, shkruan Ministrja e Financave, Nina Angelovska në profilin e saj në Facebook.

Sipas saj, Finance.gov.mk është niveli më i lartë i transparencës fiskale dhe përgjegjësisë.