Kryetari i Gjykatës Penale Ivan Xholev thotë se për rastin e Mijallkovit kjo gjykatë vendosi për kohë shumë të shpejtë, për vetëm tre orë e gjysmë.

“Gjykata vendosi në afat sa më të shpejtë, propozimi u mor të dielën në orën 15:00 dhe vendimi u përgatit në 18:30, që do të thotë tre orë e gjysmë, ndërsa afati është 24 orë.

Pra ne kemi mundur të vendosim deri të hënën në orën 15:00, ndërsa vendosëm për shkak të urgjencë së rastit sa më shpejt të jetë e mundur”, tha Xholev.