Lideri i LSDM-së Dimitar Kovaçevski refuzoi të komentojë deklaratën e ministrit të BDI-së Bujar Osmani se Maqedonia duhet të largohet nga “Ballkani i Hapur”.

Ai foli për MPB-në në përgjithësi pa e deklaruar qëndrimin e tij lidhur me këtë çështje.

Në thelb, në themel, ajo ka postulatet e funksionimit të Bashkimit Evropian, që është lëvizja e lirë e njerëzve, lëvizja e lirë e kapitalit, produkteve dhe lëvizja e lirë e shërbimeve. Dhe kur shikon nismat që janë bërë në kuadër të Ballkanit të Hapur, ato janë pikërisht të tilla.