Ajo që mund të them për momentin është se procesi i negociatave bazohet në parime, mbi të gjitha në procesin e integrimit evropian, në luftën kundër krimit dhe korrupsionit, si dhe në nevojën e disa reformave për zhvillim të përshpejtuar ekonomik, u përgjigj zëdhënësi i VMRO-DPMNE-së, Naum Stoilkovski në pyetjen e parashtruar nga media për ecurinë e negociatave me partnerët e koalicionit.

Stoilkovski shtoi se në atë kontekst VMRO-DPMNE i kushton vëmendje zgjidhjeve personale që ofrohen në negociatat për koalicion. Dhe ata nuk duhet të komprometohen në asnjë mënyrë dhe të angazhohen për punën dhe reformat që do të pasojnë.

Për momentin, ajo që mund të thuhet është se negociatat janë në një fazë të avancuar, por ende nuk ka një marrëveshje përfundimtare dhe deri në momentin zyrtar kur mund të bëhet e ditur nuk do të japim detaje. Po diskutohet edhe për repartet e natyrës ekonomike dhe politike, por më e rëndësishmja është që të pranojnë parimet e Qeverisë dhe objektivat e përgjithshme programore, sqaroi zëdhënësi i VMRO-DPMNE-së.

Ai theksoi se në negociata i kushtohet vëmendje cilësisë së vetë ndarjes dhe numrit që VMRO-DPMNE ka fituar deputetë për këtë përbërje parlamentare.

Mund të them se negociatat do të vazhdojnë edhe në ditët në vijim, përfundoi Stoilkovski.