Siljanovska: Në ribalancin e buxhetit nuk shoh para për arsim, kjo është politikë shumë e keqe

Maqedoni 17.10.2020 / 0:25

“Ajo që është befasuese dhe zhgënjyese është se nuk shoh investime në arsim”, tha deputetja e OBRM-PDUKM-së, profesoresha Gordana Siljanovska- Davkova në ditën e dytë të debatit të Komisionit për financim dhe buxhet në temën e ribalancit të buxhetit.

“Nuk ka investime më të mira se ato në kapitalin njerëzor. Nuk ka investim më të mirë se ai për të rinjtë, tek unë ka ndërtesa të papërfunduara pranë Fakultetit të Drejtësisë dhe nuk ofrohen para për këtë. Fakulteti i Shkencave të Informatikës dhe Inxhinierisë Kompjuterike duhet të jetë këtu”, theksoi Siljanovska.

Ajo theksoi se priste që të rinjtë të ktheheshin në vend gjatë krizës së COVID-19.

Se situata është alarmante, theksoi Siljanovska, mund të shihet edhe pas huamarrjeve të mëdha.


Comments are closed for this post.

Të fundit