Shfaqja dhe zhvillimi I kancerit mund të ndikohet shumë nga mënyra e të ushqyerit. Ushqimi ka një ndikim të madh edhe në parandalimin e disa llojeve të kancerit. Gjithashtu heqja dorë nga konsumimi I alkoolit apo cigares mund t’i zvogëlojë gjasat e prekjes nga kanceri. Food prevent ka rradhitur disa nga ushqimet, që e parandalojnë këtë sëmundje:
Vitamina D- ndihmon në parandalimin e rritjes dhe zhvillimit të qelizave kancerogjene. Ushqimet që përmbajnë këtë vitaminë janë: salmoni, qumështi, vezët dhe në përgjithësi ushqimet e detit.
Çajrat- Çaji është një nga metodat më të mira të shërimit të shumë simptomave. Dhe sëmundjeve të tjera. Çaji I zi, ësht ënjë nga çajrat më të shëndetshëm, që ka një numër të lartë të antioksidantëve dhe polifenoleve.
Perimet- brokoli, lulelakra dhe spinaqi janq tre super ushqime, të cilat duhet patjetër t’I konsumoni gjatë javës. Në studimet e bëra, është vërejtur se përbërsit e këtyre perimeve, mund të parandalojnë substancat kancerogjene.
Tumeriku- tanimë dihet për vlerat ushqyese të tumerikut. Ai ka veti anti-inflamatore, të cilat e shtypin inflamacionin e qelizave dhe e parandalojnë zhvillimin e qelizave kancerogjene.
Xhenxhefili- ështëjgithashtu një produkt shumë I përhapur dhe me veti të mëdha anti-inflamatore. Xhenxhefili përdoretpërtrajtimine diarresë, dhimbjes së stomakut, vjelljes dhe konsitpacionit. Një studim tjetër i publikuar në revistëen “Cancer prevention”, ka treguar se disa përbërës të xhexhefilit kanë efekt edhe kundër qelizave të kancerit.
Frutat e malit- dredhëzat, manaferrat, boronicat dhe frutat e tjetë të malit, janë të pasur me anti-oksidantë dhe përbërës të tjerë, të cilët kanë efekt luftues kundër zhvillimit të qelizave kancerogjene.
Comments are closed for this post.