Si shumë gjëra të tjera, edhe kjo çeshtje varet. Sipas një terapiste të seksit, Ian Kerner, autore e librit “She comes first”, ka një ndryshim të madh në mes të asa se sa kohë të merr për të arritur orgazmën gjatë seskit dhe gjatë masturbimit.

Sipas tij nëse ju jeni e dashuruar, dhe jeni duke kryer mardhënie me partnerin e zemrës, atëherë më se shumti të duhen 10 deri në 20 minuta. Kjo kohë varion tek gratë dhe tek preferencat e tyre. Disa prej grave dëshirojnë ta kryejnë më shpejtë, kurse disa të tjera dëshirojnë të kryejnë më ngadalë.

Kjo periudhë varet edhe nga disa faktorë siç janë: disponimi, niveli i stresit, dhe një mori faktorësh të tjerë. Këto janë arsyet që ndonjëherë ju arrini orgazmën shumë shpejtë dhe ndonjëherë ju merr shumë kohë ta arrini.

“Nëse një grua është duke kryer mardhënie më partnetin e saj, dhe parteri kujdeset për të atëherë, ajo gjithsesi do ta arrijë shumë më shpejtë orgazmën”, tha Kerner. Sipas saj, gratë duhet të jenë gjithmonë në kërkim të pozitave dhe mënyrave që ta arrijnë këtë fazë sa më shpejtë.