Për shkak të kombinimit të erërave të forta dhe temperaturave të larta në intervalin 35-40 gradë Celsius në shumë pjesë të Greqisë, paralajmëruan se zjarri është ngritur në nivelin e katërt nga maksimumi pesë.

Në buletinin e tij ditor të martën, Shërbimi Zjarrfikës deklaroi një nivel të katërt paralajmërimi në pesë rajone: Atikë (përfshirë ishullin Kythera), Greqinë Perëndimore (përfshirë Akainë dhe Ilia në Peloponez), Egjeun e Veriut (këshillohet vigjilencë e veçantë për ishujt e Lesbos dhe Kios) dhe në Greqinë kontinentale (sidomos Viotia, Evia, Phokides dhe Phtiotis), raporton portali grek Kathimerini.

Paralajmërimi i Nivelit 4 nënkupton kufizime për djegien e mbetjeve bimore, furçave ose mbeturinave të tjera, gatimin mbi zjarre të hapura, duhanpirjen e koshereve, përdorimin e makinave që prodhojnë shkëndija dhe aktivitete të tjera të ngjashme që mund të ndezin pa dashje një zjarr.