Klima e Tokës mund të kalojë në një pikë kthese deri në vitin 2050, duke i sjellë fund civilizimit nëse emetimet e gazrave serrë vijojnë në këtë formë.

Paralajmërimet vijnë nga një raport në lidhje me klimën, e cila paralajmëron se parashikimet shpesh janë nënvlerësuar nga të tjerët

Një zhvendosje drastike të politikave në industri të emetimeve është thirrur së shpejti, nëse duam të shmangim pasojat katastrofike të klimës, paralajmërojnë autorët.

Zinxhiri katastrofik i fatkeqësive mjedisore do të rezultojë në pandemi të përhapura, migrim të detyruar, një luftë të mundshme bërthamore kur njerëzit të luftojnë për burime ushqimore.

Dokumenti është një produkt i Qendrës Kombëtare të Përsëritjes për Restaurimin e Klimës në Melburn të Australisë dhe është shkruar nga drejtori i hulumtimit të organizatës, David Spratt dhe Ian Dunlop, ish-shef ekzekutiv i Shell dhe kryetar i mëparshëm i Shoqatës Australiane të Qymyrit.