Nënkryetari i VMRO-DPMNE-së, Aleksandar Nikolloski, në një intervistë për televizionin “Shenja” edhe një herë theksoi qëndrimin se partia është monolite dhe e bashkuar, si asnjëherë më parë, gjë që e ka arritur kjo kryesi partiake e udhëhequr nga kryetari, Hristijan. Mickoski, i cili nga Kongresi Vallandov trashëgoi një parti që ishte pothuajse në prag të mbylljes.

Partia është monolite dhe e bashkuar dhe kjo është e dukshme. Pas kongresit të Wallandov në dhjetor 2017, ne trashëguam një parti që kishte pësuar një disfatë të madhe në zgjedhjet lokale, pothuajse nuk fitoi asgjë, ishte jashtë Parlamentit, deputetët ishin larguar nga Parlamenti, ishin disa deputetë në paraburgim, marrëdhënie të shkatërruara plotësisht. dhe qëndrimet me bashkësinë ndërkombëtare, me procese të hapura gjyqësore dhe me masterplan, autore e të cilit ishte Radmila Shekerinska, për të cilën kam folur publikisht, për mbylljen e partisë. Këtë e kemi trashëguar”, tha Nikolloski.

Ai shtoi se nga një situatë e tillë deri diku e degraduar, tani VMRO-DPMNE është në një situatë në të gjitha sondazhet relevante, si dhe kjo e fundit që duhet të dalë pas disa ditësh, nga pozita opozitare në prirje tre me një kundër LSDM në pushtet.

Nga një situatë e tillë, tani jemi në një situatë ku sondazhet e fundit, mund të them për herë të parë, do të dalin këto ditë nga shtëpitë përkatëse që në fakt nuk janë punë e VMRO-DPMNE-së, duke thënë se diferenca tashmë është tre. në një mes VMRO-DPMNE-së dhe LSDM-së. Asnjëherë në opozitë asnjë parti politike nuk ka pasur tre me një kundër partisë në pushtet. Pra, bëhet fjalë për situatën në parti, sa i përket zgjedhjeve, të gjithë mund të provojnë në zgjedhje, ne jemi një vend demokratik dhe mund të shohim se çfarë mendojnë qytetarët për të, inkurajoj të gjithë ata që mendojnë se mund të marrin mbështetje nga qytetarët. të dalin dhe të garojnë në zgjedhje”, tha Nikolloski.

Sipas vlerësimeve të tij, VMRO-DPMNE në mënyrë të pavarur në zgjedhjet e ardhshme parlamentare do të ketë mbi 61 deputetë.

Mendoj se VMRO-DPMNE në mënyrë të pavarur do të ketë 61 deputetë, nuk është e pamundur, që është edhe rezultat i fortë i opozitës. Një gjë është qeveria ta arrijë atë rezultat, tjetër gjë opozita. Pra, nëse duhet, ja vlerësimi im sot, VMRO-DPMNE ose do të jetë afër ose do të kalojë mbi 61 deputetë në zgjedhjet e ardhshme parlamentare”, tha Nikolloski.