Në një zonë malore të Indonezisë, njerëzit e Toraja mumizojnë trupat e të vdekurve dhe kujdesen për trupat e tyre të ruajtura sikur të jetonin ende.

Ka rreth një milion njerëz Torajanë, shumica prej të cilëve jetojnë në rajonin e Sulawes së Jugut, të cilët besojnë se pas vdekjes shpirti mbetet në shtëpi, kështu që të vdekurit trajtohen me ushqim, veshje, ujë, cigare.

Lëkura dhe mishi i tyre ruhen nga prishja dhe kalbja e cila fillon brenda ditëve të para të vdekjes nga një shtresë e një zgjidhjeje kimike të quajtur formaline, e cila është një përzierje e formaldehidit dhe ujit.

Për komunitetin, një trup i ruajtur mirë sjell fat të mirë, kështu që familjet përgjegjëse janë shumë të kujdesshme duke u përpjekur të mbajnë sa më mirë të dashurit e tyre të vdekur për të pasur sa më shumë të mira në jetët e tyre.

Ata pastaj mbahen në batanije në një shtrat në një dhomë të shtëpisë ose në shtëpitë më të pasura, ata do të pushojnë në tongkonan – një shtëpi tradicionale e Torajan ‘stërgjyshore’ me një çati të veçantë në formë anijeje ku rinë e pushojnë të vdekurit e familjeve më të pasura.