Rrjeti telemetrik sizmologjik i Maqedonisë, me stacione në Shkup, Vallandovë, Ohër, Shtip dhe Pehçevë, i mirëmbajtur nga Observatori Sizmologjik pranë Fakultetit Shkencave-Matematikore në Shkup, sot më 14.12.2022 ka regjistruar një tërmet 124 km në jugperëndim të Shkupit në Republikën të Greqisë.

Sipas të dhënave që disponon observatori, tërmeti ka ndodhur në orën 10:29 me magnitudë lokale 3.2 ML dhe intensitet III shkallë sipas shkallës makrosizmike evropiane, ndërsa është ndjerë nga banorët e Manastirit dhe rrethinës.