Deputeti nga radhët e VMRO-DPMNE-së, Antonijo Miloshoski, pas rivotimit të djeshëm, në rrjetet sociale ka bërë të ditur orarin zyrtar në Kuvendin e Maqedonisë, si dhe koalicionin që ndoshta do të formohet për të mbështetur qeverinë.

Qeveria e re pritet të formohet deri më 20 qershor dhe në të me siguri do të marrin pjesë VMRO DPMNE, VLEN dhe ZNAM, ka shkruar Milloshoski në Twitter.

Sipas informacioneve të fundit, koalicioni i udhëhequr nga VMRO DPMNE ka fituar 58 vende parlamentare, koalicioni i udhëhequr nga BDI 18 vende parlamentare, koalicioni i udhëhequr nga LSDM 18 vende parlamentare, VLEN ka fituar 14 vende parlamentare dhe partitë më të vogla politike nga blloku maqedonas. ZNAM dhe Leftia fituan nga 6 mandate parlamentare.