Maqedoni, nga muaji i ardhshëm do të mund të vaksinoni fëmijët kundër pneumokokut dhe virusit Rota

Maqedoni 12.06.2019 / 0:00

Në seancën e sotme të qeverisë u pranuar informacion mbi progresin e aktiviteteve në zbatimin e planit të veprimit për futjen e vaksinimit për mbrojtje nga pneumokokët dhe virusi Rota.

“Gjatë këtij muaji, 90.000 doza të të dyja vaksinave do të shpërndahen në shërbimet e imunizimit. Duke filluar nga muaji e ardhshëm, prindërit që duan që fëmija i tyre të marrin disa prej vaksinave do të ketë mundësi ta bëjnë këtë”, njoftojnë nga qeveria.

Në seancën e sotme të qeverisë u pranuar informacion mbi progresin e aktiviteteve në zbatimin e planit të veprimit për futjen e vaksinimit për mbrojtje nga pneumokokët dhe virusi Rota.

“Gjatë këtij muaji, 90.000 doza të të dyja vaksinave do të shpërndahen në shërbimet e imunizimit. Duke filluar nga muaji e ardhshëm, prindërit që duan që fëmija i tyre të marrin disa prej vaksinave do të ketë mundësi ta bëjnë këtë”, njoftojnë nga qeveria.

Sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë, vaksina kundër Streptococcus pneumonia mbron fëmijët nga sëmundje të rënda, të tilla si pneumonia, otitis dhe meningjiti. Duke prezantuar vaksinën kundër virusit Rota, OBSG beson se fëmijët do të mbrohen nga diarre të rënda, si dhe nga ndërlikimet e shkaktuara prej tyre.


Comments are closed for this post.

Të fundit