Gazeta italiane “La Verita” paralajmëroi dëshmi plotësuese të cilat konfirmojnë kontroll të drejtpërdrejt nga ana e udhëheqësia shtetërore mbi aktivitetet e “haraçit”, në atë kohë kur të sigurohen burimet.

“Deri atëherë, Katica Janeva siduket është dënuar të bëhet një rrufe për të gjithë ata gjyqtarë dhe politikanë të përfshirë në sistemin skandaloz të “Haraçit” dhe keqmenaxhimit të shtetit gjatë mandatit të Zaevit” citon e përditshmja italiane e cila i bënë një rishikim ngjarjeve në vend për aferën “Haraçi” dhe arrestimin e prokurores Katica Janeva.

Gazeta shkruan se tani të gjithëve u është bërë e qartë se deri pa ndërhyrjen tonë, materialet nuk do të merreshin seriozisht nga ana e prokuroria e udhëhequr nga Ruskosvska, gruan të cilën jo rastësisht Zoran Zaev dëshiron të zë vendin Katica Janevës dhe të vazhdojë me punë. Dëshmi se Zorna Zaev në Maqedoni kontrollon edhe sistemin gjyqësor, në pjesë të gazetarëve dhe sistemin politik, janë fakte të cilat do të pasojnë në ditët në vazhdim.

Më 8 gusht në faqen e internetit të gazetës “La Verita” gazetari Gaiser publikoi disa video materiale dhe inçizime për rastin “Haraçi”.