Komisioni Qendror Shëndetësor i VMRO-DPMNE mbajti një seancë sot në Kërçovë. U diskutuan tema aktuale nga gjendja e përgjithshme shëndetësore, përmes situatës koronare, si dhe situata me spitalet modulare.

Një numër i madh mjekësh në këto zgjedhje lokale ose u zgjodhën si kryetarë bashkie ose ishin në listat e këshilltarëve. Kjo tregon se përveç betejës me koronën, shëndetësia e ka udhëhequr këtë “betejë” edhe në zgjedhjet lokale. Një “betejë” që çon në një mjedis të shëndetshëm dhe të përshtatshëm për qytetarët.

 

Përveç anëtarëve të Komisionit, mysafirë ishin edhe përfaqësues të OK Kërçovës. Pjesëmarrësit mbështetën kandidatin për kryetar të Kërçovës, Dr. Aleksandar Jovanovski.

Situata aktuale në sistemin shëndetësor u diskutua në seancë, me një referencë të veçantë për faktin se numri i vdekjeve nga korona tejkaloi 7 mijë. Me këtë Maqedonia u rendit e treta për sa i përket vdekjeve në listën botërore dhe e dyta në listën evropiane.

Komisioni diskutoi gjithashtu hetimin në lidhje me spitalin modular në Tetovë që u dogj dhe dogji 14 persona, si dhe modulin pranë Klinikës Infektive në kampusin e Klinikave Nënë Tereza në Shkup.