Buletini javor i Qendrës për Shëndet Publik nga Ohri, që përfshin komunat e Ohrit, Debërcës, Strugës, Vevçanit, Dibrës dhe Qendrës Zhupa, tregon se në periudhën nga 4 deri në 10 korrik, me Covid-19 u diagnostifikuan 29 persona nga Ohri, 55 persona nga Struga dhe 35 persona nga Dibra.

Javën e kaluar, nga gjithsej 345 mostra të marra për ekzaminim, 237 janë mbledhur sipas indikacioneve epidemiologjike (persona që plotësojnë kriteret për përcaktimin e rastit) (Ohri dhe Debërca 188, Struga dhe Vevçani 104, Dibra dhe Qendra Zhupa 627), ndërsa 117 materiale janë marrë gjatë testimit të skriningut me një referim nga një mjekët amë, përkatësisht Ohri dhe Debërca 69, Struga dhe Vevçani 48.

48 persona nga Ohri të infektuar me koronavirus janë në mjekim në shtëpi, 46 në Strugë dhe 20 në Dibër. Në Ohër ka 133 raste aktive të coronavirusit, në Strugë 147 dhe në Dibër 76.

Gjatë kësaj periudhe janë shëruar 57 persona nga Ohri, 54 persona nga Struga dhe tetë persona nga Dibra. Javën e kaluar, janë regjistruar dhjetë vdekje nga COVID-19, një nga Ohri dhe Dibra dhe tetë nga komuna e Strugës.