Përbërësit

Një tas mesatar me mëlçi qengji

Pak tul mish qengji (nëse preferoni)

1 kokërr qepë mesatare

2-3 lugë gjalpë i freskët

5-6 filxhanë çaji lëng nga mëlçitë

2 filxhanë çaji me miell misri

Nenexhik

Përgatitja

Ky gatim përgatitet me të brendshmet e qengjit. Mëlçitë zihen në ujë me kripë përreth 20-30 minuta.

Më pas hiqen nga zjarri, lihet të ftohen dhe priten përmes një thike të mprehtë në kubikë të vegjël.

Lëngun e mëlçive ta hiqni mënjanë pasi do përdoret për përgatitjen e harapashit.

Në vijim, në një tigan shtojnë qepën e grirë hollë, e kaurdisim me pak gjalpë të freskët.

Shtohen të brendshmet, nenexhikun e grirë hollë kaurdisen pak dhe më pas shtohet lëngu i të brendshmeve.

Sapo lëngu të nisë të zjejë shtohet mielli i misrit.

Masa lihet të zjejë derisa të trashet pak dhe të shkëputet lehtë nga anët e tenxheres.

Kur shërbehet, harapashi vendoset në një pjatancë, i kalohet përmes një luge sipër duke krijuar formën e dallgëve. Sipër spërkatet me disa pika gjalpë të freskët të skuqur.