Është normale që secili vend të kujdeset për interesat e veta dhe të ndërtojë politikën e vet, tha Muhamed Halili, Kryetari i Shoqatës së Këshillit të Ambasadorëve të Politikave të Jashtme dhe Ndërkombëtare, në “24 Analiza” në lidhje me refuzimin e idesë së një “Ballkani i Hapur” nga Kryeministri i Kosovës Albin Kurti.

“Ballkani i Hapur nuk është një gjë e mirë dhe nuk është një gjë produktive.

Është një mundësi për Vuçiq. Të dalë si ithtarë i idesë në të gjitha fushat e jetës. Kjo ide është më shumë për botën serbe sesa për atë jugosllave”, thotë Halili.