Athina zyrtare njoftoi sot se duke filluar nga dita e nesërme do të kufizojë lëvizjen, me vetëm disa përjashtime, për të parandaluar përhapjen e koronavirusit.

Kryeministri Kirgistan Micotakis në një fjalim televiziv, tha se ky mund të jetë hapi i fundit që duhet të merret urgjentisht.

“Ne duhet të mbrojmë të mirën e përbashkët, shëndetin tonë,” vuri në dukje ai.

Greqia ka konfirmuar sot 94 raste të reja të koronavirusit, duke e çuar gjithsej bilancin e përgjithshëm të të prekurve nga kjo sëmundje në 624 dhe 15 vdekje.

Nga nesër, vetëm ata që largohen ose kthehen nga puna, bëjnë pazar për ushqim ose ilaç, ose vizitojnë një mjek, do të lejohen të qarkullojnë në rrugë.