Trafiku në rrugët shtetërore zhvillohet pa ndërprerë, nëpër rrugë të thata. Intensiteti i komunikacionit në akset rrugore jashtë mjediseve të qytetit është mesatar, kumtoi LAMM.

Rekomandohet shpejtësi të përshtatur e lëvizjes, respektim të sinjalizimit të vendosur të komunikacionit dhe vozitje jashtëzakonisht të kujdesshme me automjetet, veçanërisht në rrugët nëpër grykat malore, ku ka mundësi për paraqitje të shembjeve. Kjo veçanërisht ka të bëjë me akset rrugore Katllanovë-Veles, Mavrovë-Dibër-Strugë, Vinicë-Berovë dhe Koçan-Dellçevë.

Në vendkalimet kufitare nga ana e Maqedonisë, nuk ka pritje të gjata për hyrje dhe dalje nga shteti.