Koalicioni i ri qeveritar ka bërë betimin në Finlandë. Kjo është hera e parë që një kryeministër social demokratë merr zyrën e kryeministrit në Finlandë që 16 vite.

Kabineti i kryeministrit Antti Rinne është aprovuar të enjten, dhe menjëherë më pas është zgjedhur presidneti Sauli Niinsto.

Njëmbëdhjetë ministra janë femra, që reflekton barazinë gjinore në politikën e vendit nordik.

Pesë parti janë bërë bashkë në këtë koalicion pas disa javëve të negociatave intensive.

Këto pesë parti do kenë 117 ulëse në parlmentin finladez që ka 200 ulëse gjithsej për deputetë.