Në deklaratë për televizionin Telma, ministri i Shëndetësisë, Venko Filipçe e vlerësoi situatën me COVID-19 stabile dhe se nga testimet e e bërë, pozitiv rezultojnë prej 10-15%, ndërsa testimi i gjerë zbuloi numër të madh asimptomatik që janë bartës të virusit.

Ai theksoi se kuadri është i mirë-organizuar dhe se spitalet kanë kapacitete të mjaftueshme, ndërsa spitali ‘8 shtatori’ së shpejti do të fillojë të punojë rregullisht.

Filipçe foli edhe për kapacitetet spitalore që po përgatiten për valën e vjeshtës dhe se është bërë plan për punë për anesteziologët.