Mijëra qytetarë izraelitë janë duke festuar në sheshin Rabin në Tel Aviv pas zgjedhjes së qeverisë së re në Izrael dhe rrëzimit të Benjamin Netanyahut nga pushteti 12-vjeçar.

Kabineti i ri do të betohet pas votimit në Knesset ku mori 60 vota pro dhe 59 kundër qeverisë se re, e cila do të formohet nga lideri qendror i opozitës, Yair Lapid dhe ultranacionalisti Naftali Bennet që pritet të jetë Kryeministër i ri i Izraelit, shkruan Al Jazeera.

Mijëra qytetarë izraelitë janë duke festuar në sheshin Rabin në Tel Aviv pas zgjedhjes së qeverisë së re në Izrael dhe rrëzimit të Benjamin Netanyahut nga pushteti 12-vjeçar.

Kabineti i ri do të betohet pas votimit në Knesset ku mori 60 vota pro dhe 59 kundër qeverisë se re, e cila do të formohet nga lideri qendror i opozitës, Yair Lapid dhe ultranacionalisti Naftali Bennet që pritet të jetë Kryeministër i ri i Izraelit, shkruan Al Jazeera.