Kreu i Lëvizjes Besa, Bilall Kasami në një intervistë ekskluzive për Agjencinë e lajmeve Zhurnal ka deklaruar se si parti politike që nuk ka qenë në asnjë kombinatorik të pushtetit e ka atë të drejtë të organizojë dhe përkrahë revoltën qytetare para qeverisë për shkak se qytetarët janë të dëshpruar.
“Do të analizojmë dhe format tjera të revoltës qytetarë që përfshijnë dhe protesta masovike si ka organizuar më herët Lëvizja Besa bashkë me gjithë spektrin politik se si parti politike kemi të drejtën e plotë për shprehje të tillë të vullnetit qytetarë se pa asnjë kalkulim kemi përkrahur politikat e qeverisë e kur qytetarët janë të dëshpëruar si parti kemi të drejtë të organizojmë revoltën qytetare”, kështu ka deklaruar kreu i Lëvizjes Besa, Bilall Kasami në një intervistë ekskluzive për Agjencinë e lajmeve Zhurnal.
Ndryshe, duket se kjo vjeshtë do t’i gjejë qytetarët në organizime të ndryshme dhe protesta masive kundër pushtetit dhe gjithë kjo nën organizimin e partive opozitare të cilat do të drejtojnë këtë revolt qytetare, shkruan Zhurnal.mk. Protesta së fundi janë paralajmëruar edhe nga VMRO-DPMNE.