Bundestagu gjerman do të japë dritë të gjelbër për nisjen e bisedimeve të Maqedonisë së Veriut me BE-në në seancën që do ta mbajë më 26 shtator, ku i pranishëm do të jetë edhe zëvendëskryeministri për Çështje Evropiane, Bujar Osmani.

Osmani në deklaratë për mediat pas takimit me ministrin gjerman për Evropë dhe përfaqësuesin e Gjermanisë në BE, Michael Rooth.

“„Nga Rooth mora bindjen që ata si Qeveri do të qëndrojnë fuqishëm në kërkesën e Bundestagut të japë Bundestagu më 26 shtator do të japë dritë të gjelbër për bisedimet me BE-ndritë jeshile për Maqedoninë e veriut, ku në këtë temë do të diskutohet për një javë.Mendoj që jemi duke ecur në drejtimin të duhur, mbështetjen e Gjermanisë e kemi absolutisht kyçe, dhe pres që gjithë këto përkushtime do të rezultojnë me vendim në tetor për fillimin e negociatave“ theksoi Osmani.

“„Nga Rooth mora bindjen që ata si Qeveri do të qëndrojnë fuqishëm në kërkesën e Bundestagut të japë Bundestagu më 26 shtator do të japë dritë të gjelbër për bisedimet me BE-ndritë jeshile për Maqedoninë e veriut, ku në këtë temë do të diskutohet për një javë.Mendoj që jemi duke ecur në drejtimin të duhur, mbështetjen e Gjermanisë e kemi absolutisht kyçe, dhe pres që gjithë këto përkushtime do të rezultojnë me vendim në tetor për fillimin e negociatave“ theksoi Osmani.