Përtej normalizimit të marrëdhënieve greko-turke dhe hapave të kujdesshëm që duhet të ndërmerren në këtë drejtim, imigracioni ishte, tema e diskutuar midis kryeministrit të Greqisë Kyriakos Mitsotakis dhe presidentit të Tuqisë, Rexhep Tajip Erdogan, sipas Prothema.gr.

Veç kësaj, u konsiderua e pashmangshme që kjo temë të mos binte në tryezë, duke qenë se që nga korriku e deri më sot, fluksi i emigrantëve të paligjshëm drejt vendit tonë ka qenë veçanërisht i lartë dhe ata vijnë kryesisht nga Turqia, shkrujanë mediat greke.

Mitsotakis dhe Erdogan diskutuan mënyrat se si mund të ndërtonin një marrëdhënie bashkëpunimi, në mënyrë që problemi i madh i emigracionit të paligjshëm të mund të trajtohet së bashku për të marrë rezultate më të mira.